Amenerrasulü Ezberle-Amenerrasulü Okunuşu-Amenerrasulü Dinle
Amenerrasulü Ezberle, Amenerrasulü Okunuşu, Amenerrasulü Dinle
Amenerrasulü Suresi Arapça – Amenerrasulü Ezberle,
اٰمَنَ الرَّسُولُ بِمَٓا اُنْزِلَ اِلَيْهِ مِنْ رَبِّهٖ وَالْمُؤْمِنُونَؕ كُلٌّ اٰمَنَ بِاللّٰهِ وَمَلٰٓئِكَتِهٖ وَكُتُبِهٖ وَرُسُلِهٖؕ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ اَحَدٍ مِنْ رُسُلِهٖࣞ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَاَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَاِلَيْكَ الْمَصٖيرُ .(285)
لَا يُكَلِّفُ اللّٰهُ نَفْساً اِلَّا وُسْعَهَاؕ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْؕ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَٓا اِنْ نَسٖينَٓا اَوْ اَخْطَأْنَاۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَٓا اِصْراً كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذٖينَ مِنْ قَبْلِنَاۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهٖۚ وَاعْفُ عَنَّاࣞ وَاغْفِرْ لَنَاࣞ وَارْحَمْنَاࣞ اَنْتَ مَوْلٰينَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرٖينَ . (286)
Amenerresulü Okunuşu ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim
“Rahman ve rahim olan Allah’ ın Adıyla”
Amenerrasûlü bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu’minûn(mu’minûne). Kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nüferrigu beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve gâlû semi’nâ ve eta’nâ ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr(masîru). Lâ yükellifullâhu nefsen illâ vüs’ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet. Rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahta’nâ. Rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min gablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî). Va’fu annâ, vağfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel gavmil kâfirîn(kâfirîne).
Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.” ﴾285﴿ Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” ﴾286﴿
Amenerrasulü Fazileti
Amenerrasulü (Bakara Suresinin son iki ayeti)
Bakara Sûresi’nin son iki âyeti yatsı namazlarından sonra, mihrâbiye olarak okunan “Amenerrasûlü”dür. Yatsı namazından sonra Bakara suresinin son iki ayetini okumakta çok büyük sevap vardır.
Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Efendimizin hadislerinde övülmüştür. Her zaman ve özellikle yatmadan önce okunması tavsiye edilmiştir.
Amenerrasulü’nin Fazileti Hakkında Hadisi Şerifler
Ebu Zer (R.anh)’den rivayet edildiğine göre, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu. “Allah’ü Teala Bakara suresini iki âyetle sona erdirdi ki, bunları bana Arş’ın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, oğullarınıza öğrettini, talim ediniz. Çünkü bu iki ayet: hem bir salât (namazda okunan Kuran) hem bir Kuran (ayetleri), hem de bir duadırlar.( Dârimi, Fedailül-Kuran, 14; Ahmed bin Hanbel, Müsned, 4/147, 151, 5/180)
“Bakara sûresinin sonundaki iki ayet-i kerime’yi, kim geceleyin yatmadan önce okursa, ona mükâfat olarak yeter” buyurmuştur. (Buhari, Mağazi:9, No:3786, 4/1472)
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Her kim bir gece içerisinde Bakara suresinin iki âyeti (Amenerrrasûlü) okursa, böylece artık o iki âyet ona (ibadet etmek ve belalardan korunmak bakımdan) kâfi gelirler.”
“Her kim Ayetle”l-Kürsi”yi ve Bakara suresinin sonunu sıkıntılı (kederli) anında okursa, Bu yüzden Allah”u Teala ona yardım eder.” buyurmuştur. (Suyuti, Dürru’l-Mensür, 2/11)
Bu yüzden hergün bu ayetleri okumaya çalışmalıyız. Çünkü Allah katında Kur’an en üstün şefaatçi olarak kabul edilmektedir.
Aynı zamanda Kur’an-ı Kerim okumanın bir diğer önemi ise Kur’an-ı Kerim’in insan ile Allah arasında bir köprü görevi görmesidir. Allah’a ulaşmak, yakınlaşmak ve yaklaşmak isteyen bir Müslüman Kur’an-ı Kerim rehberliğinde Allah’a ulaşabilir ve yakınlaşabilir. Kur’an-ı Kerim bir Müslümanı Allah’a yakınlaştıracak en sağlam köprüdür.
Ayetel Kürsi Okunuşu ve Anlamı – Ayetel Kürsi Dinle